Bebeğinizin ilk dişi çıkar çıkmaz dişlerini ve diş etlerini onu besledikten sonra nemli bir bezle temizlemeye başlamalısınız.
Bebeğiniz diş fırçası kullanımında sorun çıkarmadığında dişlerini günde iki kere çok yumuşak bebek diş fırçası ile fırçalayın.
Eğer yutmayacağından eminseniz ve o da tadını severse dişini fırçalarken çok küçük bir parça diş macunu kullanın. Aksi taktirde macun kullanmadan da fırçalayabilirsiniz.
Bebeğinizin dişlerini diş ipi ile yavaşça ve yumuşakça temizleyin ve özellikle birbirine yakın dişlere özen gösterin. Çocuğunuz 7-10 yaş aralığına gelene ve kendi kendine dişlerindeki plakları etkin biçimde temizlemeye başlayana kadar dişlerini fırçalamasına ve iple temizlemesine yardımcı olun. Bundan sonra kendi başına denediğinden emin olmak için sık sık kontrol edin.
Genç çocuklarda görülen en ciddi diş problemi “biberon-ağız sendromu” olarak bilinir. Bu süt, ilaç ya da meyve sularından arda kalan şekerin, çocuğun ağzında sürekli kalması sonucu oluşan diş çürüğüdür. Genellikle bir çocuk süt şişesiyle yatağa girdiğinde ya da gün içinde süt şişesini uzun zamanlar ağzında tuttuğunda olur. Bu zamanlarda emzik ya da su şişesi kullanarak bu çürümeyi engelleyebilirsiniz ve her zaman, her beslenmenin hemen sonrasında çocuğunuzun dişlerini ve diş etlerini temizlemelisiniz.
Çocuklar en iyi taklit ederek öğrenirler; bu nedenle onların, sizin diş fırçalamanızı ve diş ipi kullanmanızı görmelerini sağlayın. Evde yaptıkları diş bakımını düzenli olarak övmek ile birlikte sizden görecekleri olumlu örnekleme, çocuğunuzun mükemmel bir ağız hijyeni yolunda adım atmasını sağlayacaktır.
İşte önerilen bazı ürünler:
PrevDent: https://www.agizsagligi.com/prevdent-dis-macunu-cocuk-ve-yetiskin-2-yas-80ml
Curaprox: https://www.agizsagligi.com/cocuk-dis-fircalari