Diş Ağrısının Muhtemel Sebepleri

Sürekli Zonklama, Çiğneme sırasında Ağrı, Rutin Diş Bakımı Sonrası, Yirmi Yaş Dişi….

Sürekli Zonklama

Diş ağrısının iki temel kaynağı vardır: dişin içindeki sinir (kökün içinde) ve dişi çevreleyen doku. Eğer bunlardan birisi hasarlanmışsa, tahriş olmuşsa ya da iltihaplanmışsa sürekli zonklama ortaya çıkabilir. Çekirdeğin hasarlanması ya da enfeksiyonu bir oyuktan, dişe darbeden, travmatik ısırma kuvvetlerinden ya da bilinmeyen bir nedenden olabilir.

Tedavisi

Eğer dişin kök kısmı geri dönülmez bir şekilde hasar almışsa ya da enfekte olmuşsa, ağrıyı durdurmak için kanal tedavisi ve/ya antibiyotik gerekebilir.

Çiğneme sırasında ağrı

Çiğneme sırasındaki ağrının en sık görülen nedenleri çatlamış bir diş ya da dolgu, dişi saran dokunun iltihaplanmasına neden olan kötü bir ısırma veya diş kökünde yer alan enfeksiyon ya da hasar almasıdır.

Tedavisi

Diş hekiminizin koyacağı teşhisten yeni bir dolgu ya da kuron, kanal tedavisi ya da periodontal terapi problemi çözebilir.

Rutin Diş Tedavileri Sonrası

Rutin diş bakımı sonrasında, özellikle de anestezi sonrasında rahatsızlık duymak sık görülen bir durumdur. Ancak rutin diş tedavisinden sonra zonklama şeklindeki ağrı normal değildir.

Tedavisi

Diş hekiminize başvurun; gerçek sorunu tesbit edebilir ve çözümüne yönelik tavsiyeler ile daha kuvvetli ilaçlar önerebilir.

Yirmi Yaş Dişleri

Yirmi yaş dişleri ağızda on haneli yaşların sonuna doğru(15-25) görülür. Bu dişler çıkmaya başladıklarında yemekler dişin etrafında toplanarak bu dişin etrafındaki diş etlerinin enfekte olmasına neden olabilir. Bu durum en sık görülen acil diş sorunlarından biridir.

Tedavisi

Derhal diş hekiminize görünün. Her ne kadar uzun vadeli çözüm yirmi yaş dişinin çekilmesiyse de, kısa vadede bu alanın temizlenmesi ve uygun antibiyotiklerin kullanılması ağrıyı giderebilir.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.