Yarı Sabit Bir Proteze Gereksinimim Var Mı?

Üst bölümlü(parsiyel) protez kayıp bir dişin yerine takılabilecek iyi bir seçenektir. Kalan diş kurtarıldığında ve bir bölümlü protez takıldığında daha rahat çiğnersiniz ve daha sağlıklı bir ağzınız olur.

Tipik bir bölümlü protez metal kancalarla kenarlardaki dişlere otururu ve bu kancalar sayesinde yerinden oynası engellenir.

Bölümlü protez pek çok problemi engeller. Boşlukları doldurarak komşu dişlerin kaymasını durdurur. Bölümlü protezler ısırmanızı dengelemeye de yardımcı olur. Bu daha iyi bir çiğneme ve daha sağlıklı bir çene eklemi demektir. Ve bölümlü protezler yanaklara ve dudaklara destek de olur. Bu rahat konuşma ve düzgün yüz görünümü için gereklidir.

Kayıp bir dişin yerine çözüm bulunmazsa bu, çürükler ve diş eti hastalıkları ile sonuçlanacak bir dizi zincirleme reaksiyon başlatabilir.

Bölümlü protezin bazı dezavantajları vardır. Bazen kancalar, siz gülerken görünebilir. Damağı geçen çubuk tat almayı zorlaştırabilir. ılk takıldığında ağız doluluğu hissettirip kusma hissi yaratabilir.

Üst protez çok iyi yerleştirilmiş olsa da yemek yerken yemek artıkları bunun altına toplanabilir. Her yemekten sonra yıkanmalıdır.

Yıllar içinde, protez sürekli çıkarılıp takıldığı için yandaki tutucu dişleri yıpratıp gevşemelerine dahi neden olabilir. Dişin olmadığı alanlardaki kemikler geri çekilmeye devam eder. Bu da, bölümlü protezin birkaç senede bir en uygun oturma için ayarlanması anlamına gelir.

Üst protezin ilk uygulamasında bazı problemlerin olması normaldir. Başlangıçta çiğneme sırasında oynayabilir ve tükürük salgısında artış olabilir. Ağızda doluluk ve kusma hissi yaratabilir. Dilde doluluk hissedilebilir ve konuşma sıkıntısı yaşanabilir. Proteze alıştıkça bu problemler ortadan kalkacaktır. Zaman ve deneyimle birlikte ayarlama yapılabilir ve güven içinde yiyip konuşabilirsiniz.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.