Diş ile ilgili hijyen, sadece dişi olan insanlar ile ilgili değildir. Çocuğunuzun hayat boyu sürecek güzel gülümseyişlere sahip olması için onun ağzını bebekken temizlemeye başlayabilirsiniz.
Buna, yemeğini yedikten sonra dişetlerini temiz, ıslak bir bez ya da tülbentle hafif hafif silerek başlayın. Bebekler ağızlarına çok fazla odaklanırlar, bu nedenle bu dokunmadan hoşlanacaklardır. Dişleri filizlenirken kaşınan ve huzursuz eden diş etleri üzerinde ıslak bezi hissetmek, onun için çok rahatlatıcı olacaktır. Diş etlerinin silinmesi, çürümeye neden olan bakterilerin temizlenmesine ve bebeğinizin ileride dişlerinin fırçalanmasına alışmasına yardımcı olacaktır.
6. ile 12. aylar arasında dişi çıktığında, bir bebek diş fırçası kullanabilirsiniz. Bu durumda bebeğinizin dişetlerinin zarar görmemesi için fırçanın yumuşak, yuvarlak köşeli kılları olmasına dikkat edin. Dişleri sadece su ile fırçalamak yeterlidir ancak diş hekiminiz diş macunu kullanmanızı önerirse, bir bezelye tanesi büyüklüğünü geçmeyecek miktarda macun kullanın. Bebekler genellikle diş macununun tadını beğenir ve sıkça da bunu yutarlar. Florid’in bu yolla mideye gitmesi zaman için sorunlara neden olabilir.
Dişlerini her beslenmeden sonra ve tekrar yatmadan önce fırçalayın. Bunlar sonucu artık diş etlerine masaj yapılmasından ve dişlerinin temizlenmesinden keyif alacaktır.
Bebeğin dişlerini temiz tutmak, tahmin edebileceğinizden daha önemlidir. Bebek dişleri, yetişkin dişlerine göre daha ince bir mineye sahiptir ve çürüğe neden olan bakterilere karşı daha açıktır. Bebeğin dişindeki bir çürük hızlı gelişir ve tahrip edicidir; mineyi çok çabuk deler ve diş kemiğine ilerleyip, sinirleri enfekte eder.
Netice olarak bebek dişi düşer; bebek dişinin erken düşmesi neden önemlidir? Pek çok diş hekimi bebek dişlerinin, gelecek yetişkin dişlerin yerini hazırlamaya hizmet ettikleri için, ağızda olabildiğince uzun kalması gerektiğine inanır. Bebek dişlerinin erken düşmesi halinde çevredeki dişler genellikle eğilir ve boş yerlere doğru hareket eder. Bu da kalıcı dişlerin eğri çıkmasına neden olabilir.